ArhivRazstave od čet., 24. april 2014 do sob., 24. maj 2014

Mimikrije

Irena Romih

Slikarka Irena Romih rada uporablja zelo vsakdanje motive, ki jih ob njenem umetniškem poustvarjanju povsem na novo doživimo.


Katalog
Mimikrije
 

O AVTORJU

Irena Romih

Irena Romih 

Rojena leta 1965 v Celju. 1990 je diplomirala na ALU v Ljubljani pri prof. Emeriku Bernardu. Med leti 1990 in 1994 je bila zaposlena kot oblikovalka v tovarni stekla Rogaška. Za oblikovanje embalaže je prejela nekaj nagrad. 1994 je vpisala podiplomski študij pod mentorstvom prof. Metke Krašovec. Kot slikarka in ilustratorka dela in živi v Ljubljani.

Kontakt:

E: irena.romih@guest.arnes.si / www2.arnes.si/-iromih

 

UTRINKI Z DOGODKA

"Mimikrije so preplavile družbo s statusnimi simboli dominacije. Odražajo se v predmetu obravnave, v različnih oblikah in vsebinah ali v manj izrazitih usodnih ali banalnih ter družbeno pomembnih ali nepomembnih pretvarjanjih na različnih področjih. Izraz se je pojavil v naravoslovju in se iluzivno spojil z vizualnimi predstavnostmi. Vizualna ustvarjalnost se odziva na sodobno družbo s pozitivistično socializacijo. Izkušnje, ki jih predstavljajo televizijske informacije, časopisi, knjige in še posebej bivanjski vsakdanjik so širokospektralni vir vizualizacije navideznosti in resničnosti, navideznih in realnih razlogov nastanka in razvoja, navideznih in dejanskih motivov, navideznih in dejanskih ciljev, navideznih in dejanskih vsebin ter kvalitet dogodkov in pojavov. Natančnost in želeni cilj opazovanja nas nagradita s spoznanjem ozadja. Nenatančnost in nekritičnost pa nas omejita na lastno pretvarjanje. V zavesti in spoznavnih učinkih umetniškega izražanja so rezultati večkrat v preseku med samo pojavnostjo in bistvom. Ta presek umetniškega izražanja je minuciozno predstavila Irena Romih."

Milena Koren Božiček


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!