ArhivRazstave od čet., 14. april 2016 do sob., 21. maj 2016

KRUHA IN IGER

Tina Dobrajc in Uroš Potočnik

Razstava dvojic je ena izmed večletnih konceptualnih predstavitev preseka, nasprotja ali ujemanja ustvarjalcev v Galeriji Velenje. Tina Dobrajc in Uroš Potočnik na skupni razstavi nastopata iz dveh razlogov: kot lanska nosilca Jakopičevega priznanja in zato, ker njuna skupna predstavitev podkrepljuje njuno povsem slučajno osredotočenost na izhodišče, ki je povezano z Gustavom Courbetom, angažiranim velikanom slikarstva 19. stoletja. Oba sta ob tem vrhunskem slikarju spontano aktivirala svoja sorodna čutenja in delovanja v tematskem, ikonografskem izboru ter v posebnih značilnostih prostora, ki so aktualna v njunem bivanju in delovanju. (iz besedila v katalogu: Milena Koren Božiček)KRUHA IN IGER

 

O AVTORJU

Tina Dobrajc
Rojena 1984 v Kranju. 2007 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. 2011 je zaključila magistrski študij na oddelku za slikarstvo pod mentorstvom Hermana Gvardjančiča na ALUO v Ljubljani. Ustvarja na področju slikarstva, novih medijev, knjižne ilustracije ter gledališke scenografije. Živi in ustvarja v Škofji Loki.

Uroš Potočnik
Rojen leta 1974 v Slovenj Gradcu. Leta 1994 končal srednjo šolo za steklopihalca/steklarski tehnik v Rogaški Slatini. Leta 2006 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo. Leta 2012 opravi magistrski študij na ALUO v Ljubljani ("Fotoslika"). Deluje na področjih slikarstva, fotografije, računalniške animacije, znanstvene ilustracije in glasbe (nois rock). Živi v Belih Vodah nad Šoštanjem.


 

UTRINKI Z DOGODKA

Otvoritev razstave.


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!