ArhivDelavnice sob., 8. oktober 2016, ob 10:00
Teden otroka - Z igro do dediščine: Dokončaj pravljico

Teden otroka - Z igro do dediščine: Dokončaj pravljico

Galerija Velenje, Boštjan Oder

Ob razstavi ilustracij Marije Lucije Stupica bo gledališko-pravljično uro, v kateri bodo sodelovali tudi otroci, vodil Boštjan Oder (umetniški vodja KUD Dudovo drevo, režiser, igralec in kamišibajkar). Skupaj boste napisali in odigrali svoj konec izbrane pravljice.


Več o dogodku
Prireditve od tor., 4. oktober 2016 do sob., 8. oktober 2016
Teden otroka - Z igro do dediščine

Teden otroka - Z igro do dediščine

Festival Velenje - Galerija Velenje

V Tednu otroka med 3. in 9. oktobrom 2016 se bodo muzeji in galerije po vsej Sloveniji ponovno združili v skupno akcijo in vas popeljali Z IGRO DO DEDIŠČINE. Organizator dogodka je Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije, ki želi otrokom in družinam na igriv, zanimiv in poučen način približati bogato kulturno dediščino in jim hkrati omogočati kakovostno preživljanje prostega časa. Letos je kar 49 ustanov, med njimi tudi Galerija Velenje, pripravilo pester izbor razstav, vodstev, delavnic ter drugih muzejskih in galerijskih doživetij, med katerimi se zagotovo za vsakega raziskovalca, radovedneža in ustvarjalca najde primerna ponudba. Kot vsako leto je v Tednu otroka vstop v sodelujoče ustanove za otroke in družine brezplačen.

Podroben program dogajanja v muzejih in galerijah najdete na povezavi.


Več o dogodku
Delavnice od tor., 4. oktober 2016 do čet., 6. oktober 2016
Teden otroka - Z igro do dediščine: V čarobnem svetu ilustracij

Teden otroka - Z igro do dediščine: V čarobnem svetu ilustracij

Galerija Velenje, vodi likovna pedagoginja Nina Cvirn

Ob tednu otroka bo v torek, 4. 10. 2016, ter v četrtek, 6. 10. 2016, v Galeriji Velenje potekala kreativna delavnica za otroke od 5 do 12 let. Po ogledu razstave ilustracij bodo otroci ustvarjali z Nino Cvirn. Prijava na info@galerijavelenje.si

Vstop prost.


Več o dogodku
Prireditve sob., 17. september 2016, ob 10:30
Galerijske sobotnice - Pravljične urice

Galerijske sobotnice - Pravljične urice

Galerija Velenje, Arpad Šalamon

Tokratne Galerijske sobotnice bomo nadaljevali v svetu pravljic, saj nam bo Arpad Šalamon prebral pravljico Leteči Kovček, nato pa si bomo ogledali originalne ilustracije Marije Lucije Stupice in se ob tem kaj novega naučili ter se zabavali. Vljudno vabljeni v našo galerijo! (Foto: Ksenija Mikor)


Več o dogodku
Prireditve tor., 13. september 2016, ob 17:00
Družinska urica v Galeriji Velenje

Družinska urica v Galeriji Velenje

V Galerji Velenje bomo pripravljali tudi družinske urice, namenjene spoznavanju aktualnih razstav in razstavljalcev. Ob vodenem ogledu bodo potekale različne aktivnosti za družine. Tokrat se bomo sprehodili skozi pravljični svet ilustracij Marije Lucije Stupice. (Naslovna fotografija: Ksenija Mikor)


Več o dogodku
Prireditve sob., 10. september 2016, ob 10:30
Galerijske sobotnice - Lutkovna predstava

Galerijske sobotnice - Lutkovna predstava

Lutkovno gledališče Velenje

Ob pravkar odprti razstavi ilustracij Marije Lucije Stupice si boste lahko tokrat ogledali lutkovno predstavo Svinjski pastir v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje, ki je namenjena otrokom od štirih let naprej. Po predstavi pa se boste lahko pogovorili z lutkovnimi ustvarjalci ter si ogledali originalne ilustracije Marije Lucije Stupice, ki je med drugim ilustrirala tudi pravljico Svinjski pastir.


Več o dogodku
Razstave od pet., 24. junij 2016 do sob., 3. september 2016
KRAJINSKOARHITEKTURNI ELEMENTI  PRVOTNE ZASNOVE VELENJA

KRAJINSKOARHITEKTURNI ELEMENTI PRVOTNE ZASNOVE VELENJA

SKUPINA KRAJINSKIH ARHITEKTK IZ VELENJA

O RAZSTAVI

Krajinskoarhitekturni elementi v zasnovi mesta ne smejo, ne morejo in niso ločeni od celote. »Urbanizem mesta«, »arhitektura stavb« in »krajinska arhitektura okolice stavb« so prepletena in soodvisna celota. Prvotno zasnovana podoba Velenja prav to tudi odraža.  Je detajl. Je slika. Je ograja zunanjega stopnišča del objekta in del urbane krajine. Je ista podoba na fasadi, oknih in na tleh. Je ista podoba v barvah, steklu, kamnu, vegetaciji. Izbor barv je enak  Mondrijanovemu. Vzorec tlaka je enak njegovi sliki. Vitrage Kulturnega doma je enaka vzorcu tlaka v Sončnem parku  in rastru oken na fasadi Občine ali ograji zunanjega stopnišča Kulturnega doma. Vzorec na fasadi Kulturnega doma spominja  Picassojevo sliko, labirint v Sončnem parku in izginulemu mozaiku gredic ob Delavskem klubu. Lomljeno zunanje stopnišče Kulturnega  doma je enako stopnišču ob kotalkališču in številnim lomom povezovalnih poti.  Lomljene poti so podobne togim linijam mozaikov cvetličnih zasaditev. Predelna stena ob paviljonih Delavskega kluba, vidna samo še na slikah, imam podoben vzorec kot ograja zunanjega stopnišča Kulturnega doma. Velike ploskve trave in volumni skupine dreves so v dialogu z arhitekturo stavbe.  Travna ploskev je prehajala v odprt pritlični prostor rudniške direkcije. Zasnova Titovega trga, ploščadi pred Kulturnim domom in Kulturnega doma je igra lomljenih linij. Lomljene linije poti so logične, nevsiljive, skladne, harmonične, razširjene in zoožane, kjer je potrebno. Velika drevesa kot ostanki neposeljenega, kmetijskega prostora so spoštljivo vpeta v »novo« podobo…….

……………AVTORICE RAZSTAVE (SKUPINA KRAJINSKIH ARHITEKTK IZ VELENJA)


Več o dogodku
Odprtje razstave - Sporočilo za javnost
Predavanja čet., 1. september 2016, ob 19:00
Velenje - mesto v parku

Velenje - mesto v parku

Saša Piano

Ob zaključku razstave Krajinskoarhitekturni elementi prvotne zasnove Velenja, avtoric Saše Piano, Kaje Flis, Julijane Šumić, Lucije Pečovnik in Linde Sušec, vas vabimo na predavanje Saše Piano z naslovom Velenje - mesto v parku, ki bo 1. septembra ob 19. uri v Galeriji Velenje.


Več o dogodku
Delavnice od sob., 2. julij 2016 do sob., 27. avgust 2016
Jezerske kratkočasnice

Jezerske kratkočasnice

Miha Cojhter, Nina Cvirn

To soboto, 2. 7. 2016, se na Velenjskem jezeru že začnejo poletne ustvarjalne delavnice, ki bodo potekale ob sobotah in sredah vse do konca avgusta.


Več o dogodku
Delavnice od čet., 7. julij 2016 do čet., 18. avgust 2016
Poletne likovne delavnice na čarobnem travniku Galerije Velenje

Poletne likovne delavnice na čarobnem travniku Galerije Velenje

Miha Cojhter, Nina Cvirn

Poleg Jezerskih kratkočasnic, ki se odvijajo vsako sredo in soboto, vas vabimo tudi na Poletne likovne delavnice na čarobnem travniku Galerije Velenje. Delavnice bodo vsak drugi četrtek, prve pa že ta teden, 7. 7. 2016, od 9:00 do 12:00. Na brezplačne delavnice se lahko prijavite na naslovu artdelavnice@gmail.com.


Več o dogodku
Delavnice čet., 18. avgust 2016, ob 09:00
Portugalska delavnica na čarobnem travniku

Portugalska delavnica na čarobnem travniku

Miha Cojhter, Nina Cvirn

Galerija Velenje za vas znova pripravlja posebno poletno delavnico na čarobnem travniku ob galeriji. V četrtek, 18. avgusta, od 9. do 12. ter od 17. do 19. ure se nam bo v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje pridružila EVS prostovoljka s Portugalske. Predstavila nam bo raznolikost svoje kulture in izdelovali bomo kite.


Več o dogodku
Prireditve čet., 11. avgust 2016, ob 20:00
Koncert klasične glasbe bratov Jureta in Mihe Smirnov Oštir

Koncert klasične glasbe bratov Jureta in Mihe Smirnov Oštir

Jure in Miha Smirnov Oštir

V četrtek zvečer bo v naši galeriji spet odmevala glasba.Vabljeni na koncert bratov Jureta in Mihe Smirnov Oštir, ki bosta predstavila z repertoarjem znanih mojstrov, skladateljev violinske in klavirske glasbe. Koncert se bo začel ob 20.30, vstop je prost.


Več o dogodku
Predavanja čet., 4. avgust 2016, ob 20:00
Arhitekturni pohod: Zgodba Sagrade familie 2025

Arhitekturni pohod: Zgodba Sagrade familie 2025

mag. ing. arh. Janja Kotnik

Vabljeni na arhitekturno predavanje o znameniti barcelonski katerdrali Sagradi familii, ki jo je zasnoval španski arhitekt Anotni Gaudi. Skozi njo nas bo popeljala mag. ing. arh. Janja Kotnik, ki je v sodelovanju z EMBA (Estudi Massip - Bosch Arquitectes) pripravila arhitekturno urbanistično dokumentacijo. Predavanje bo v četrtek, 4. 8. 2016, ob 20. uri v Galeriji Velenje.


Več o dogodku
Delavnice sob., 30. julij 2016, ob 09:00
Iskanje podvodnega zvona

Iskanje podvodnega zvona

KUD Dudovo drevo in Galerija Velenje

Vabljeni na jezersko pustolovščino s pletno. V soboto, 30. 7. 2016, od 9.00 do 12.00 bodo potekale brezplačne delavnice z naslovom Iskanje podvodnega zvona na temo dela velenjskega pisatelja Iva stropnika: Velenjice/Dogodivščine vilenjaka Šalčka (2001). Starše otrok naprošamo, da prinesejo potrdila o njihovi udeležbi. (Delavnice organizirata KUD Dudovo drevo in Galerija Velenje, prijave zbiramo na artdelavnice@gmail.com)


Več o dogodku
Delavnice od pon., 27. junij 2016 do pet., 1. julij 2016
Počitniške likovne delavnice

Počitniške likovne delavnice

V prvem tednu po koncu šolskega leta od ponedeljka, 27. 6. 2016, do petka, 1. 7. 2016, ste vabljeni na vsakodnevne likovne delavnice na zelenici ob naši galeriji, ki bodo potekale od 10. do 13. ure.


Več o dogodku
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!