Lokalni avtorjiKristina Bastelj

1988


Rojena 28. decembra 1988 v Celju.

Leta 2007 končala gimnazijo in se vpisala na študij filozofije na FF v Ljubljani. Po dveh letih študija, leta 2009, se je vpisala na ALUO Ljubljana, in sicer v program vizualne komunikacije - smer ilustracija. Leta 2014 je diplomirala pod mentorstvom prof. Radovana Jenka. Trenutno nadaljuje podiplomski študij vizualnih komunikacij - ilustracija.

Opaža: »Ljudje se bojimo linearnega časa; fotografija nam omogoča cikličnost, vračanje nazaj. Omogoča nam tudi zamrznitev določenega trenutka, ki lahko postane univerzalen. K univerzalnosti pripomore tudi odsotnost barve. Odvzeta barva povzroči vsaj delno izgubo časa in kraja, torej realnosti. Delna nedoločnost oblike odpira možne interpretacije in briše meje realnosti ter ustvarja drugo resničnost. Svetloba v fotografiji izriše oblike, lahko pa je tudi sama oblika. S takšnim avtoportretom nisem le objekt, ki bi izražal mene kot osebo, temveč sem hkrati tudi medij za svoje avtorsko eksperimentalno razmišljanje.«

Sodelovala je na vsakoletnih študijskih razstavah, leta 2012 pa je razstavljala na skupinski razstavi Oko za oko, študentov ALUO. Istega leta je sodelovala s svojim izdelkom tudi na glasbenem festivalu Godibodi. Večkrat je sodelovala na natečajih za strip, ilustracijo animejev, oblikovanje znaka (logo) in bila nekajkrat tudi nagrajena.


 

POVEZAVEPRILOGE


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!