Lokalni avtorjiStojan Špegel

1963


Diplomiral na Šoli za risanje in slikanje/ Arthouse- College of visual arts pri prof. Darku Slavcu. Je član Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Društva likovnih umetnikov Celje. Do sedaj je imel 22 samostojnih razstav in sodeloval na preko 70 skupinskih razstavah. Prejel je tudi 12 nagrad in priznanj. Predstavljen je v World Encyclopedia International Artists Book Collaborative Project (Vermont, USA, 2001) in monografiji slovenskih slikarjev in pesnikov z naslovom Poetika (Tatjana Pregl Kobe - Koroška galerija likovnih umetnosti). Leta 2000 je izšel predstavitveni katalog njegovih slik z naslovom "Na prelomu tisočletja", v letu 2007 pa je izšla predstavitvena monografija z naslovom Notranje pokrajine - slike.

Je tudi vodja razstavišča Barbara v Velenju, kjer je postavil že preko 170 razstav, prav tako pa je bil 10 let vodja prireditve Ex tempore (130 udeležencev) in likovnih kolonij PV Velenje.

Izdal je tri pesniške zbirke in objavljal pesmi v literarnih revijah. Sicer pa se je šolal tudi na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Več v prilogi.


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!