Katalogi

Iskanje matrice

Galerija Velenje že 11. leto skupaj s Slovenskim društvom likovnih kritikov pripravlja tematske razstave, ki predstavljajo različne žanre in tehnike vizualne umetnosti. Letos je to grafika, ena izmed zelo zanimivih tehnik, ki je v zadnjih letih sprožila mnoga vprašanja in odgovore o širini njene izvedljivosti. Likovni kritiki so zastavili razstavo na elementarnem preizpraševanju o vlogi in različni pojavnosti matrice.

Štirideset let Galerije Velenje

Jubilejni zbornik prinaša prerez dela Galerije in statusnih sprememb od njenih začetkov leta 1975 do leta 2015. K pisanju o izkušnjah sodelovanja in vlogi Galerije Velenje v strokovni in medijski javnosti so bili povabljeni zunanji sodelavci in aktivni protagonisti.

Pogledi na slovensko kiparstvo 1975-2015

Slovensko društvo likovnih­ ­kritikov je skupaj z Galerijo­ Velenje­ ponudilo pogumen ­prerez sodobnega kiparskega­ ustvarjanja z razstavo Pogledi­ na slovensko kiparstvo 1975–2015. Devetnajst likovnih­ kritikov­ je izbralo dela sedeminštiridesetih ­slovenskih vrhunskih mojstrov kiparstva. Po koncu razstave v Velenju so dela zdaj do 27.marca 2016 na ogled še v Mestni galeriji Piran.
Razstavo spremlja katalog, ki prinaša ocene posameznih kiparjev v očeh slovenskih kritikov in njihove umestitve v slovenskem umetniškem prostoru.

Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!