Napovednik

Razstave od čet., 27. junij 2024 do sob., 17. avgust 2024

Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti

Galerija Velenje

Spoštovani ljubitelji umetnosti,

vljudno vabljeni na ogled razstave Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti.

Na temeljih mednarodnih razstav, ki so v 60. in 70. letih potekale pod pokroviteljstvom Organizacije združenih narodov, je v Koroški galeriji likovnih umetnosti začela nastajati specifična zbirka, ki naslavlja predvsem družbene probleme, kot so vojna, migracije, socialne neenakosti. Humanistične vrednote so usmerjale nadaljnje širjenje zbirke, ki trenutno šteje več kot 3.400 del tujih in domačih umetnikov, od katerih je posebna pozornost namenjena koroškim avtorjem ter večjim sklopom del Jožeta Tisnikarja, Bogdana Borčića, Valentina Omana, Franca Bernekerja, Pina Poggija in Štefana Planinca. Sodelovanje med Galerijo Velenje in Koroško galerijo likovnih umetnosti je nastalo v sklopu projekta Zbirke v gibanju, s katerim je KGLU sprožila izmenjavo zbirk med muzeji in galerijami po Sloveniji in kontinuirano poteka od leta 2016.

Razstava bo na ogled do 17. 8. 2024. Vstop je prost!Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!