Napovednik

Prireditve od sob., 26. september 2020 do ned., 27. september 2020

Mini Pikin festival v Galeriji Velenje

Galerija Velenje

V času Mini Pikinega festivala, v soboto, 26. 9. in nedeljo, 27.9. 2020 bodo v Galeriji Velenje potekale sledeče dejavnosti:  

10:00 SAFARI JOGA ZA OTROKE 

11:00 DRUŽINSKO VODENJE PO RAZSTAVI RAZKOŠJE DOMIŠLJIJE

12:00 TOLKALNA DELAVNICA 

13:00 DRUŽINSKO VODENJE PO RAZSTAVI RAZKOŠJE DOMIŠLJIJE

14:00 LEGO ROBOTIKA: RAJANJE V DŽUNGLI

15:00 USTVARJALNA DELAVNICA: TRAVNIŠKA BITJA 

16:00 SAFARI JOGA ZA OTROKE

17:00 DRUŽINSKO VODENJE PO RAZSTAVI RAZKOŠJE DOMIŠLJIJE 

 

SAFARI JOGA ZA OTROKE

Pred več tisočletji so v gozdovih, hribovju in jamah Indije živeli stari jogiji. Opazovali so okolico in ugotovili, da se narava in živali gibljejo v popolni harmoniji. Pričeli so posnemati gibanje živali, dreves, gora in celo zvezd ter tako ustvarili čudovito tehniko, ki se imenuje joga. Joga za otroke je način razgibavanja telesa, dihanja in uma hkrati. Vabimo otroke, stare 6 let in več, da se v družbi joga učiteljice Ivane Pranjić podajo na safari, kjer bodo z aktivnostjo lastnega telesa spoznali živali, ki domujejo v džungli. V skupini lahko sodeluje 10 otrok.

USTVARJALNA DELAVNICA ZA OTROKE: TRAVNIŠKA BITJA

Marjanca Jemec Božič svoj navdih išče tako v svetu okoli sebe, črpa pa tudi iz svoje domišljije. Kot sama pravi, brez domišljije ni ilustracij! Na ustvarjalni delavnici se bomo po ogledu razstave seznanili s travniškimi bitji v naši okolici. Po opazovanju bomo živali tudi narisali in jim dodali domišljijske lastnosti. Delavnica je primerna za otroke od 6. leta starosti. Na delavnici lahko sodeluje 10 otrok.

DRUŽINSKO VODENJE PO RAZSTAVI RAZKOŠJE DOMIŠLJIJE  

Vse družine vabimo, da se v družbi Jurija Murija sprehodijo po razstavi čudovitih ilustracij Marjance Jemec Božič. Svoje raziskovanje bodo nato družine zaključile v naši džungli, kjer se Jurij počuti še tako domače. Družinsko vodenje bo temeljijo na interaktivnosti otrok in zabavnem pregledu razstavljenih ilustracij. V vodeni skupini je lahko največ 20 posameznikov. 

TOLKALNA DELAVNICA

Otroke, stare sedem let in več, vabimo, da se v družbi Žige Miklavca podajo na zvočno dogodivščino po Afriki. Naučili se boste osnovnih afriških ritmov, ki so prav posebna govorica Narave. S to govorico se lahko sporazumevamo med seboj,  in to po celem svetu. Delavnica je primerna za otroke od 6. leta starosti. Na delavnici lahko sodeluje 10 otrok. Delavnica v primeru slabega vremena odpade.

RAJANJE V DŽUNGLI

Inštitut 4.0 je vodilni zasebni izobraževalni center za mladostnike na področju robotike in IT. Na delavnici bodo otroci z mentorjem raziskovali življenje v džungli. Skupaj bodo snovali, sestavljali in programirali čisto prave živali v džungli – živali, ki jih srečamo tudi v znani slovenski pravljici Juri Muri v Afriki. Delavnica je primerna za otroke med 6. in 14. letom starosti. Na delavnici lahko sodeluje 10 otrok.Mini Pikin festival v Galeriji Velenje
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!