Napovednik

Razstave čet., 5. september 2019, ob 18:00

Odprtje razstave Jelke Reichman

Jelka Reichman, Ilustracije za vse generacije

V času 30. Pikinega festivala bo predstavljena častna pokroviteljica, ilustratorka preko 200 knjižnih projektov in več kot 2.200.000 izvodov posameznih knjig v različnih izdajah, Jelka Reichman. Slikanice z njenimi podobami junakov nastajajo in se ponatiskujejo za vedno nove generacije bralcev pri nas in po svetu.
Njena umetniška pot se je začela v sodelovanju z založbo Mladinska knjiga in z izdajo številnih ilustracij kartonk in knjig slovenskih pesnikov in pisateljev.
Jelka Reichman sodeluje tudi z revijama Cicido in Ciciban in z drugimi založbami. Njene ilustracije so se med drugim pojavile tudi na mnogih voščilnicah UNICEF-a, razglednicah, lončkih, darilnem papirju, darilnih vrečkah in znamkah Pošte Slovenije.
Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja, med njimi Levstikovo nagrado za ilustracije v knjigi Cepecepetavček, nagrado Hinka Smrekarja za življenjsko delo, Levstikovo nagrado za življenjsko delo, Župančičevo nagrado za življenjsko delo, postala je Slovenka leta 2011 in leta 2016 častna meščanka Ljubljane. V letošnjem jubilejnem letu je izšla njena nova antologija Rasla je Jelka.

Kustosinja razstave: mag. Milena Koren Božiček

Razstava bo na ogled do 5. oktobra 2019.


Sporočilo za javnost
Odprtje razstave Jelke Reichman
 

UTRINKI Z DOGODKA

Odprtje razstave Jelke Reichman.


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!