Napovednik

Delavnice pet., 24. maj 2019, ob 17:00

Keramična delavnica: Podstavek za milo

Delavnice bodo namenjene ustvarjanju v glini in izpopolnjevanju v valjani in pinč tehniki. Nanjo vabimo ustvarjalne posameznike, ki bi radi spoznali možnosti, ki jih ponuja glina, in ki si želijo ustvarjati v družbi ljudi s podobnimi interesi. Na delavnici bodo udeleženci ustvarili vsak svoj podstavek za milo.

Kotizacija: 18 eur/delavnico

Prijave na tel.: 031 737 322 (Klavdija)

 


Več o dogodku
sob., 25. maj 2019, ob 10:00
Ulična slikarska šola (Velenjska promenada - amfiteater / Galerija Velenje)

Ulična slikarska šola (Velenjska promenada - amfiteater / Galerija Velenje)

Ulična slikarska šola je namenjena vsem, željnim ustvarjanja, pridobivanja novega znanja ter učenja veščin risanja in slikanja. Ob zaključku slikarskih tečajev se bomo tokrat iz galerijskih prostorov preselili na ulico in k ustvarjanju povabili tudi vse mimoidoče. Delavnica je brezplačna, na voljo pa vam bodo slikarska stojala in material. Vabljeni, da se nam pridružite.

V slučaju slabega vremena bo dogodek v Galeriji Velenje.


Več o dogodku
sre., 5. junij 2019, ob 18:00
Na limonadi s Sonjo Hrastnik Jančič

Na limonadi s Sonjo Hrastnik Jančič

Sonja Hrastnik Jančič preizkuša in povezuje tradicionalne in novodobne likovne tehnike v zanimive grafične in slikarske eksponate z izstopajočimi vsebinskimi akcenti. Kolaž ji predstavlja sestavljanje podob po intuitivnem principu, medtem ko so elementi podobe iz naborov, ki jih črpa iz struktur v naravi in zato sinhronizirani tudi z neharmoničnimi strukturami. Več o razstavi in njenem delu boste izvedeli v pogovoru z avtorico, ki ga bo vodila kustosinja razstave Milena Koren Božiček.


Več o dogodku
Razstave tor., 11. junij 2019, ob 17:00
Slikarska šola, zaključna razstava

Slikarska šola, zaključna razstava

Ob zaključku Slikarske šole bomo v Galeriji Velenje pripravili otvoritev razstave izbranih likovnih del, ki so nastala v spomladanskem delu tečaja. Otvoritvi bo sledilo prijetno druženje ter ustvarjalna delavnica z mentorico tečaja. Vabimo vas, da se nam pridružite.

 


Več o dogodku
Prireditve sob., 15. junij 2019, ob 10:00
Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč

18.00  Vodstvo po razstavah: Sonja Hrastnik Jančič, O(d)čaran svet in Inventura 19, razstava dijakov Gimnazije Velenje, Umetniške gimnazije likovne smeri

19.00   Podoba – kreativna delavnica z akad. slikarko Sonjo Hrastnik Jančič 

Z likovnimi pripomočki in materialom, ki bo na voljo, bodo udeleženci z mešanjem različnih tehnik in s pomočjo asociacij izdelali končno podobo v ploskovitem in stiliziranem stilu s postopkom dela, ki ga je slikarka uporabila pri nastanku svojih del, razstavljenih na razstavi.

Delavnica je primerna za odrasle.

20.00–24.00 Nočno druženje v atriju galerije z mladimi avtorji aktualnih razstav. Za dobro razpoloženje bo poskrbela gimnazijska glasbena zasedba Dopplerjev efekt.

22.00 Miha Kočevar, Aggression/Agresija

Projekcija kratkega filma dijaka Umetniške gimnazije Velenje.

Na vse dogodke je vstop prost.


Več o dogodku
Razstave sre., 19. junij 2019 OTVORITEV sre., 19. junij 2019, ob 19:00
Aleksij Kobal: Podtaknjenci/The Planted,slike

Aleksij Kobal: Podtaknjenci/The Planted,slike

Aleksij Kobal se je rodil 23. oktobra 1962 v Kopru. Leta 1986 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Janezu Berniku. Podiplomski študij iz slikarstva je zaključil leta 1993 pri profesorici Metki Krašovec. Za likovno udejstvovanje je prejel več priznanj in nagrad, med drugim leta 2016 nagrado Prešernovega sklada. Kot svobodni umetnik živi in dela v Ljubljani.

Aleksij Kobal ima za seboj obsežen in raznolik slikarski opus, v katerem se vseskozi zrcali neomajna vera v moč in sporočilnost slikarske podobe. »Njegov slog je seveda prepoznaven in je značilen tudi za slikarska dela, ki nastajajo zadnjih pet let, vendar nikakor ne moremo govoriti o kakršnem koli ponavljanju slikovnih vzorcev, ki jih niza in upodablja na svojih platnih. Nikakor ne moremo govoriti o ponavljanju tematike, vsebine in sporočila upodobljenih »objektov«, ki se v velikem številu širijo, zapolnjujejo ali celo »brstijo« v brezzračnem prostoru slike, kot da bi avtor skušal zapolniti (izpolniti, izpopolniti) prostornino naslikane podobe od roba do roba, od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor. Ti objekti so nekakšni lebdeči mehurji, stekleni baloni ali svetlo temne geometrije, arhitektura, diagonale in premice, ki izražajo nekakšno tesnobo in občutek izgubljenosti,« je o njem zapisal kritik Andrej Medved.

Razstavo Podtaknjenci smo pripravili v sodelovanju z Mestno galerijo Nova Gorica.


Več o dogodku
sob., 22. junij 2019, ob 10:30
Zgodbe iz predpasnika

Zgodbe iz predpasnika

Kaj bomo počeli? Kuhali bomo! A kaj? Juho! Vendar ne navadno! Naša juha bo pravljična. Začeli bomo kot po navadi. S kuhalnico, zelenjavo in začimbami, vmes pa bodo v loncu pristale tudi pripovedke. Skozi zgodbe bodo poslušalci izvedeli marsikaj o hrani in odnosu do nje ter o nas samih. Lepo povabljeni vsi, saj ta juha ne redi.

Pripovedovalka: Janja Stopar

Primerno za otroke, starejše od treh let.


Več o dogodku
sre., 26. junij 2019, ob 20:30
Mihael Hrustelj (kitara), solo

Mihael Hrustelj (kitara), solo

Kitarist, glasbeni aranžer in komponist Mihael Hrustelj je glasbeno pot začel v metal in rock bendih. Kasneje so ga prevzeli zvoki klasične kitare, ki je postala njegova največja ljubezen. V njegovem kitarskem repertoarju zasledimo vplive vseh vrst glasbe: reggae, pop, klasična glasba, funk, rock, s pridihom indijske in balkanske tradicionalne glasbe. Živi in dela v Rotterdamu, kjer ima lasten studio in šolo za poučevanje kitare.


Več o dogodku
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!