Srednješolci

Zaradi usklajevanja terminov je potrebna najava skupin en teden vnaprej.

Prijave sprejemamo od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 uro na tel: 03 897 68 41 ali na elektronski naslov: info@galerijavelenje.si

Več informacij: Kornelija Križnič, tel.: 03 897 68 41, kornelija.kriznic@galerijavelenje.si

Stalna razstava Slovenske sodobne umetnosti – Gorenje na Velenjskem gradu.

Stalna zbirka je sistematično nastajala od leta 1978. Razstavljena so izbrana dela avtorjev od impresionizma do sodobnega časa. Na ogled je 65 slikarskih in kiparskih likovnih del različnih tehnik, motivov, vsebin, stilov…, ki nudijo široko osnovo za razvijanje opazovanja, razumevanja in doživljanja umetniških del. Po dogovoru pripravimo tudi tematsko vodenje v skladu z učnim načrtom.

Čas trajanja: 45 - 60 minut

Razstave v Galeriji na Titovem trgu 5.

Vodeni ogled je vezan na redni razstavni program, ki je oblikovan na predstavitvi sodobnih slovenskih likovnih ustvarjalcev. Po razstavi vodi kustos razstave ali kustos pedagog. Občasno organiziramo vodstvo avtorja razstave in delavnice.

Čas trajanja: 45 minut

Razstava – Inventura

Zaključna razstava dijakov Strokovne in splošne gimnazije Velenje, likovna smer. Dijaki vseh letnikov umetniške gimnazije se predstavijo z deli, ki so jih ustvarili v učnem procesu preteklega šolskega leta pri strokovnih predmetih risanja, slikanja, likovne teorije in predstavitvene tehnike.

Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!