Izobraževanje

Muzeji in galerije postajajo v svetu vse bolj pomembni dejavniki pri izobraževanju vseh slojev prebivalstva, postajajo prostor aktivnega preživljanja prostega časa ter neformalnega, vse življenjskega učenja. Izobraževalna vloga je poleg zbiranja, hranjenja, varovanja, preučevanja in prezentacije zbirk javnosti, ena izmed temeljnih nalog muzejev in galerij.

V njih izobraževalne programe pripravljamo za vrtce, šole, mladino ter vse druge uporabnike in obiskovalce galerije, z željo, da bi jim približali bogato umetniško ustvarjalnost in kulturno dediščino. Po svojih najboljših možnostih se prilagajamo različnim skupinam obiskovalcev in uporabnikom s posebnimi potrebami.

Pred vami je program, ki ga v Galeriji Velenje izvajamo vse leto, poleg tega pa občasno organiziramo tudi javna vodstva avtorja razstave, posebne delavnice, predavanja in pogovore za širšo javnost, koncerte, razstave otroških likovnih del in drugo. Informacije o ponudbi in vsebini posameznih aktualnih programov sproti objavljamo na naših spletnih straneh.

Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!