ArhivPrireditve od tor., 31. marec 2015 do ned., 31. maj 2015

Javno povabilo za sodelovanje na razstavi

»Vizualna umetnost v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini od 1975 – 2015«

Javno povabilo je namenjeno ustvarjalcem vseh področij vizualne umetnosti, ki živijo v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini. 


 

UTRINKI Z DOGODKA

O konceptu razstave

Pregledna razstava vizualne umetnosti v Galeriji Velenje kot osrednji regionalni ustanovi za področje vizualne umetnosti bo priložnost za vpogled v ustvarjalnost obsežnega področja, ki bi zajela štiridesetletni presek in  ustvarila začetek za tematske preglede tudi v prihodnjih letih.
Na razstavi želimo predstaviti ustvarjalce vseh pripadajočih generacij. Prejeta dokumentacija pa bo dragoceno gradivo za izpopolnjevanje arhivske dokumentacije o ustvarjalcih področja.
Povabilo ustvarjalcev tematsko ne omejuje, ampak dopušča vsakemu, da sodeluje s tematiko, ki ga tudi sicer zanima, jo raziskuje in izraža skozi svoja dela.
Za tokratni izbor za razstavo smo povabili tudi gostujoče likovne kritike, ki bodo na podlagi  prispelih predlogov izbrali število avtorjev in njihovih del za razstavo.
Selekcionirana razstava sodobne ustvarjalnosti bo postavljena v Galeriji Velenje, v Vili Bianci, Razstavišču Gorenja in v Muzeju premogovništva Velenje.
Vse sodelujoče avtorje vabimo, da v dneh odprtja razstave sodelujejo v komunikaciji z zainteresirano javnostjo vsaj enkrat v trajanju razstave z lastnim načinom komuniciranja (vodstvo, performans …). S predstavitvijo bo vsekakor vzpostavljen kontakt pomembne komunikacije avtorjev z obiskovalci in  razstavnim prostorom kot odprtim prostorom neposredne ustvarjalne komunikacije.

Vljudno Vas vabimo, da se odzovete na povabilo k sodelovanju na skupinski razstavi Vizualna umetnost v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini.

V prijavi pošljite:

- kratek življenjepis, vključno s seznamom najpomembnejših razstav,
- vizualni material in kratko predstavitev dela s katerim se želite predstaviti – največ 80 besed,
- predstavitev predlaganega dela za razstavo, četudi bo delo šele nastalo (čimbolj natančen opis koncepta in načrta izvedbe) – največ 100 besed,
- za animacijo, video ali zvočni projekt priložite še DVD s kopijo posnetka oz. aktivno povezavo do spleta.

Vso dokumentacijo prosim pošljite na CD ali DVD zapisu.
Prijava je možna tudi v elektronski obliki: priloge v pdf formatu v maksimalni velikosti 2 MB.

Prijave pošljite najkasneje do 31. maja 2015 na naslov:
Galerija Velenje, Titov trg 5, 3320 Velenje
s pripisom »POVABILO ZA RAZSTAVO VIZUALNA UMETNOST V ŠALEŠKI IN ZGORNJI SAVINJSKI DOLINI OD 1975 do 2015«
ali galerijavelenje@velenje.si   POVABILO ZA RAZSTAVO »VIZUALNA UMETNOST V ŠALEŠKI IN ZGORNJI SAVINJSKI DOLINI OD 1975 do 2015«

Selektorji: Maja Marinkovska (Pilonova galerija Ajdovščina), Goran Milovanović (Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki), dr. Sarival Sosič (Mestna galerija Ljubljana), mag. Milena Koren Božiček (Galerija Velenje), Kornelija Križnič (Galerija Velenje).
O izboru bodo sodelujoči obveščeni do 30. junija 2015.

Dodatne informacije in pojasnila dobite na naslovu:

Mag. Milena Koren Božiček
muzejska svetnica
GALERIJA VELENJE
Titov trg 5, 3320 Velenje
Tel.:+386 (3) 89 768 40

info@galerijavelenje.si
www.galerijavelenje.si
 

Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!