ArhivRazstave od čet., 11. maj 2023 do sob., 17. junij 2023

Inventura 23 in Klemen Zupanc, Schalar See 1413

Galerija Velenje

V Galeriji Velenje bodo odprli dve razstavi: v spodnjem nadstropju tradicionalno razstavo likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Umetniške gimnazije Velenje - likovne smeri z naslovom INVENTURA 23, v zgornjem nadstropju pa razstavo akademskega slikarja Klemna Zupanca z naslovom Schalar see 1413.  

Dijaki se predstavljajo z deli, ki so jih ustvarili pri predmetih risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, osnove varovanja dediščine, plastično oblikovanje in bivalna kultura. Razstavo vsako leto dijaki tudi sami oblikujejo in postavljajo pod mentorstvom profesorjev strokovnih predmetov.

Klemen Zupanc je slikar mlajše generacije, ki za izhodišče svojega ustvarjanja pogosto jemlje plehkosti vsakdana ter ustaljenih načinov bivanja in delovanja v sodobni družbi. V okviru svoje satirične razstave v Galeriji Velenje bo umetnik predstavil stalno zbirko priznanega muzeja za arheologijo jezerske favne Musée de Schalar, ki se osredotoča na življenje Škalarja, šaleške jezerske pošasti, katere obstoj je dolga leta veljal za ljudsko legendo.

 

Razstavi bosta na ogled do 17. junija 2023.Inventura 23 in Klemen Zupanc, Schalar See 1413
 

UTRINKI Z DOGODKA

Foto utrinki z odprtja obeh razstav. 


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!