ArhivRazstave od čet., 23. april 2015 do sob., 6. junij 2015

Mediteranski svetilniki in mediteranska plovila

Klavdij Tutta

Razstava Klavdija Tutte je na ogled na dveh lokacijah. Na Velenjskem gradu, kjer si jo lahko ogledate še vse do 6. junija in v Vili Bianca, kjer je razstava na ogled od 4. do 19. maja 2015.Mediteranski svetilniki in mediteranska plovila
 

O AVTORJU

Klavdij Tutta

Klavdij Tutta se je rodil 1958 v Postojni. Leta otroštva je preživel s starši v Novi Gorici. Po končani osnovni šoli se je vpisal na Šolo za oblikovanje v Ljubljani. Učil se je pri profesorjih: Tinci Stegovec, Antonu Žnidaršiču, Milanu Butini, Francetu Peršinu, Janezu Grudnu, Tomažu Kržišniku in Gorazdu Šefranu. Nadaljnje šolanje na Akademiji za Likovno umetnost pri profesorjih: Metki Krašovec, Janezu Berniku, Zvestu  Apolloniju, Gustavu Gnamušu in Bogdanu Borčiču. Pri slednjemu je tako diplomiral kot zaključil podiplomski študij grafike. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko in objekti. Imel je preko 200 samostojnih razstav, sodeloval pa je na več kot 300 skupinskih doma in po svetu. Za svoje delo je prejel 61 domačih in mednarodnih priznanj.

 

UTRINKI Z DOGODKA

„Klavdij Tutta o slikarstvu razmišlja kot o dinamičnem virtualnem svetu, organizmu, razpetem po površini in v prostoru. Slike prehajajo v tretjo dimenzijo, medprostori pa so nove možnosti za vzpostavljanje stikov z novimi formati in vsebinami. Sestavljivost in prehodnost slik je v osnovi sestavljena ali razgrnjena krajina, na njej pa so nanizane še plasti in podplasti raznovrstnih oblik in mnogoterih zgodb iz življenja.”
(iz kataloga razstave, Milena Koren Božiček)


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!