ArhivRazstave od čet., 9. april 2015 do pet., 22. maj 2015

INTRA-INTER

Urška Mazej

Mlada vizualna ustvarjalka svoj, za mladega umetnika pričakovani kritični odziv predstavlja z novo obliko umetniške prezentacije, s katero je ustvarila »reciklirano« novo podobo. Sama pravi: “Razmišljati sem začela o prostorih, kaj prostor pomeni posamezniku in kako se notranje stanje lika odraža v njegovem okolju. Prostori se nenehno spreminjajo, kot se spreminja tudi subjekt skozi vse informacije, ki ga obdajajo, končna slika ni možna, oziroma jo dopolni gledalec s svojim razumevanjem kolaža.”

Razstava, v Muzeju premogovništva Slovenije, bo na ogled do 22. maja 2015.


Zloženka
INTRA-INTER
 

O AVTORJU

Urška Mazej

Rojena 14. 6. 1988. Po končanem programu Umetniške gimnazije na Gimnaziji Velenje se je leta 2007 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer slikarstvo. Je diplomantka ALUO. Trenutno živi in dela v Velenju.

2010
Priznanje ALUO za odlične študijske dosežke
2011
Nagrada ALUO za posebne umetniške dosežke
Velika odkupna nagrada EX-TEMPORA Piran
2013
Nagrada za avtorja do 35. let galerije FO.VI
Častno priznanje žirije XLVIII. Mednarodnega slikarskega ex-tempora v Piranu

 

UTRINKI Z DOGODKA

Dela Urške Mazej, nastala v veliki večini v zadnjem letu in izbrana za razstavo, so konceptualno osredotočena na odnos intra-inter, ki ga umetnica razvija in razgrinja na osebnostni ravni in v odnosu do obdajajočega prostora ter ga prežarči z osebno zgodbo bivanja in čutenja. Njena intenzivna ustvarjalnost v Velenju, mestu modernizma, ki že pušča sledove komaj preteklega vsakdanjika, je usodno vplivala na ustvarjalko v vseh fazah njenega nekajletnega razvojnega procesa. Zanimivi interierji racionalistične sodobne arhitekture in njihovega utripa s spreminjajočimi se vsebinami in oblikami so vseskozi navdihujoči za njeno ustvarjalno formacijo, ki je tako v barvnem, časovnem in oblikovnem okviru v ničemer ne omejujejo, ampak prevevajo z nostalgijo podoživljanja in spodbujajo h kreativni impulzivnosti.  (iz besedila Milene Koren Božiček v katalogu razstave)


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!