ArhivRazstave od sre., 20. junij 2018 do sob., 28. julij 2018

Velika črta

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Velika črta - državna tematska razstava 2018, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Smisel tematskih razstav je v postavljanju izzivov, zastavljanju vprašanj in problemov, ki naj ustvarjalce napeljejo k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih likovnega izražanja. Celoten projekt ima predvsem izobraževalni značaj, razstava je rezultat daljšega procesa, ki se začne s predavanji in delavnicami, selekcija pa poteka prek regijskih razstav do državne.

Predstavljena so dela petinštiridesetih avtorjev, ki so lahko svobodno izbrali vsebino, slogovni izraz, tehniko, ploskovni ali prostorski način, a so svoja dela oblikovali tako, da je risba oziroma linija osnovna, prevladujoča in jasno razvidna likovna prvina, pri tem pa upoštevali tudi predpisane dimenzije. Naslov Velika črta je tako potrebno razumeti v obeh pomenih: fizičnem, kot črto velikega obsega, in vsebinskem, kot črto na prestolu likovnih izrazil.

Naslovna slika: Bojan Lubaj, Debela črta, 2016, kombinirana tehnika na platnu, 100 x 100 cm.


Programski list
Velika črta
 

UTRINKI Z DOGODKA

V sredo, 20. 6. 2018, smo svečano odprli 6. tematsko državno razstavo JSKD z naslovom Velika črta. Dela 45 avtorjev je za razstavo izbral akademski slikar Janez Zalaznik. Utrinke z dogodka si oglejte v spodnji galeriji. Razstava bo na ogled do 28. 7. 2018.


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!