ArhivRazstave od čet., 19. junij 2014 do sob., 19. julij 2014

Ljubezen in strah

Sašo Vrabič

Najnovejši razstavni projekt Saše Vrabiča z naslovom Ljubezen in strah predstavljen v Galeriji Velenje skozi preplet zvočno vizualnih medijev sledi rdeči niti o neločljivih dvojnostih človeškega pogleda na bivanje.


Zloženka
Ljubezen in strah
 

O AVTORJU

Sašo Vrabič

Sašo Vrabič se je rodil leta 1974 v Slovenj Gradcu. Je slikar, grafik in risar, ki je v istem letu, ko je dokončal študij slikarstva, in z Žigo Karižem pripravil prvo »resno« samostojno razstavo v Ljubljani, razstavljal tudi na prelomnem, drugem Trienalu slovenske sodobne umetnosti leta 1997, ki ga je kuriral Peter Weibel. Skupaj z razstavo so se njegova dela umestila v slovensko umetnostno zgodovino in sicer v razdelek »postmedijskega slikarstva« in sodobne umetnosti, kot jo je leta 2005 zapisal Igor Zabel.Sašo Vrabič se je šolal na Šoli za oblikovanje v Ljubljani, smer grafično oblikovanje (1992), na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani ter po diplomi 1997 končal še podiplomski študij grafike (2001). Leta 2008 se je izpopolnjeval na kulturni rezidenci Ministrstva za kulturo RS v Berlinu. Ukvarja se tudi z ilustracijo, grafičnim oblikovanjem, videom, zvokom ter je avtor nekaterih izvirnih glasbenih del za film, plesnih in gledaliških predstav, TV oddaj ter muzejskih postavitev.Za svoja dela je Sašo Vrabič prejel že več nagrad in priznanj, med drugimi Prešernovo nagrado za študente (1998), Bernekerjevo nagrado (2004) ter delovno štipendijo Ministrstva za kulturo RS (2006). Kot samostojni kulturni ustvarjalec živi in ustvarja v Ljubljani.

Kontakt

M: 040 638174

www.vrabic.si

 

UTRINKI Z DOGODKA

"Sašo Vrabič nam pravzaprav že od leta 2003 in ene svojih samostojnih razstav, ki se je imenovala Privat(e), dopoveduje, kje je še moč najti ljubezen, za katero smo kot družba postali skorajda neobčutljivi."

dr. Petja Grafenauer


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!