ArhivRazstave od čet., 20. oktober 2016 do sob., 19. november 2016

Hotelski dnevnik/Hotel Diary & Zlata zavesa/Golden Curtain

Nataša Prosenc Stearns

V četrtek, 20. oktobra, ob 18. uri je bila v Galeriji Velenje odprta razstava Nataše Prosenc Stearns z naslovoma:

                       HOTELSKI DNEVNIK/HOTEL DIARY

                        ZLATA ZAVESA/GOLDEN CURTAIN

Video instalaciji in serija printov/video instalations and prints

Video instalacija predstavlja 11 videov iz dveh serij: prva je serija petih projekcij Hotelski dnevnik, ki je bila posneta v zapuščenem hotelu  v Los Angelesu. V vseh videih se pojavljajo okna in vrata, kot mejniki med javnim in privatnim, med očitnim in prikritim.

Druga serija Zlata zavesa pa je video instalacija šestih projekcij, ki prav tako temelji na plastenju večih gibljivih slik, ki tvorijo gibljivi kolaž. Tematsko se navezuje na serijo Hotelski dnevnik, katere glavni vizualni elementi so okna in vrata. Zavesa je mejnik med zunaj in znotraj.

Avtorica Nataša Prosenc Stearns se bo v Velenju predstavila na dveh mestih: v Galeriji Velenje in v Razstavišču Gorenje.

Ob razstavi bo izšel katalog z zapisom kustosinje razstave Milene Koren Božiček.

V obeh prostorih si lahko razstavo ogledate do 19. novembra 2016.Hotelski dnevnik/Hotel Diary & Zlata zavesa/Golden Curtain
 

O AVTORJU

Nataša Prosenc Stearns

Nataša Prosenc Stearns je video umetnica in režiserka, ki je diplomirala na Oddelku za oblikovanje ljubljanske ALUO. Tam je ustvarila svoje prve video zapise ter jim kmalu pridružila instalacije in filme. S Fulbrightovo štipendijo je odpotovala v Los Angeles, kjer je končala podiplomski študij na California Institute of the Arts. Razstavlja v slovenskih in mednarodnih galerijah in muzejih, s projektom Gladiatorji pa je predstavljala Slovenijo na 48. Beneškem Biennalu, za kar je prejela nagrado Prešernovega sklada. Prejela je še vrsto drugih štipendij in nagrad, lani pa je bila ponovno predstavljena na Beneškem Biennalu, tokrat v sklopu razstave Dvajset umetnikov iz Los Angelesa. Njena dela so v domačih in mednarodnih stalnih zbirkah, v arhivu Postaje DIVA na SCCA, v ZDA pa jo predstavlja galerija Ruth Bachofner. (Fotografija: svetovni splet)

 

UTRINKI Z DOGODKA

Nekaj utrinkov z odprtja razstave.


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!