ArhivRazstave od čet., 5. maj 2011 do sob., 21. maj 2011

IKONA/ZVEZDA

Bojan Radovič

Bojan Radovič je za rdečo nit razstave uporabil zvezdo, ki je od zatona komunizma v Evropi hitro tonila v pozabo kot revolucionarni simbol. V potrošniški ekspanziji pa je zvezda še v obtoku različnih blagovnih znamk, v dekorativnih akcentih in seveda večno prisotnih statusnih simbolih kot so zastave, znamenja...IKONA/ZVEZDA
 

O AVTORJU

Bojan Radovič

Bojan Radovič se je rodil leta 1960 v Novem mestu, kjer je končal gimnazijo in nato nadaljeval študij fotografije v Veliki Britaniji. Diplomiral je leta 1983. Po končanem študiju se je vrnil v Slovenijo, kjer je bil soustanovitelj in vodja galerije Fotogalerija Novo mesto, poleg Happy New Art Gallery v Beogradu, edine galerije specializirane za fotografske razstave v takratni Jugoslaviji.

Leta 2005 je ustanovil zavod Hiša fotografije. Od začetka delovanja Anton Podbevšek Teatra pa je vodja Fotogalerije APT. Svoja dela in projekte je razstavljal na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

 

UTRINKI Z DOGODKA

Radovič v svojih projektih zbira te naključne in manj naključne simbole v kontekstu svojega vsakdanjika ali na številnih posnetkih s potovanj po svetu. V temeljito načrtovanih projektih opozarja na te raznovrstne pomene, ki jih zvezda prevzema v kapitalističnem času in trženju blagovnih znamk in ji spreminja njeno prvotno pojavnost in pomen.

Postavitev razstave:  Bojan Radovič in Milena Koren Božiček

Kustosinja razstave: Milena Koren Božiček


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!