ArhivRazstave od pet., 30. marec 2012 do ned., 22. april 2012

Pogled 6 – Slovenija: Jaz, tukaj, zdaj

Bienalna razstava Pogled na likovno umetnost Slovenije

Razstava Pogled na likovno umetnost Slovenije je glede na izhodišče, namen in cilj temeljnega pomena za slovenski prostor, saj ponuja edinstven vpogled na trenutno dogajanje na likovnem področju celotne Slovenije.Pogled 6 – Slovenija: Jaz, tukaj, zdaj
 

O AVTORJU

Bienalna razstava Pogled na likovno umetnost Slovenije

Z izbranim delom se predstavljajo:
Dubravko Baumgartner, Vesna Blagotinšek, BridA/Sendi Mango, Jurij Pavlica, Tom Kerševan, Robi Caglič, Ana Čigon, Andreja Džakušič, Milan Golob, Maja Hodošček, Jurij Kalan, Anja Kranjc, Gani Llalloshi, Martina Mihokovič, Maja Pučl, Jože Slak, Natalija Šeruga, Marko Tušek, Tanja Vergles, Uroš Weinberger

 

UTRINKI Z DOGODKA

Bienalna razstava Pogled na likovno umetnost Dolenjske, Bele krajine in Posavja je po desetih letih prerasla svoje ustaljene okvire in se sedaj širi na teritorij celotne Slovenije. Zasnova razstave temelji na izhodiščih prvotne bienalne razstave Pogled s pomembno razliko, da odslej pri izboru del sodelujejo posamezni kustosi večine pomembnejših slovenskih regionalnih galerij (9), ki redno spremljajo razvoj sodobne likovne umetnosti. Vloga vsakega kustosa je, da na določeno temo izbere po eno likovno delo iz zadnjih dveh let dveh umetnikov iz okolja delovanja galerije. Na razstavi se z glasovanjem vseh sodelujočih kustosov izbere posamezno delo, katerega avtor  je nagrajen s samostojno razstavo v naslednjem letu. Tako skupinska bienalna razstava kot tudi razstava nagrajenega umetnika je na ogled v vseh galerijah, ki sodelujejo pri razstavi.
Razstava Pogled na likovno umetnost Slovenije je glede na izhodišče, namen in cilj temeljnega pomena za slovenski prostor, saj ponuja edinstven vpogled na trenutno dogajanje na likovnem področju celotne Slovenije.
Tema tokratne razstave je opredeljena z naslovom »Jaz, tukaj, zdaj« in je vezana na umetnikovo aktualno intimno doživljanje samega sebe in okolja v katerem živi.

Zamisel in zasnova razstave:
Barbara Rupel,
kustosinja Galerije Božidar Jakac


Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!