Napovednik

Poziv od pon., 1. marec 2021 do pet., 19. marec 2021
Otroško likovno ustvarjanje: Ko se mama na ogled postavi

Otroško likovno ustvarjanje: Ko se mama na ogled postavi

Festival Velenje, Galerija Velenje

Mame so najlepše, ko zasijejo v otroških očeh. Da bi se na njihove podobe ohranil najbolj iskren spomin, vabimo vse otroke (starost res ne igra vloge!), da svoje mame skozi umetniške portrete predstavite tudi nam. Mamo lahko ustvarite v različnih likovnih tehnikah, poskusite pa poleg zunanjih potez poudariti tudi čudovite osebnostne lastnosti vaših mam. Velikost vašega dela naj ne presega format A3. Verjamemo, da bodo vaši portreti barviti, zabavni in edinstveni – takšni, kot so mame.

Ustvarjeno likovno delo opremite s podatki (ime in priimek avtorja, razred oz. starost, naslov likovnega dela in likovna tehnika) in ga prinesite v Galerijo Veleje, Titov trg 5, 3320 Velenje ali pošljite njegovo fotografijo po elektronski pošti na naslov: info@galerijavelenje.si.

Dela bomo sprejemali do petka, 19. marca 2021.

Prispela dela bodo na ogled ob materinskem dnevu, 25. marca 2021, na različnih lokacijah po našem mestu in na spletnih platformah Galerije Velenje in Festivala Velenje. 


Več o dogodku
Delavnice sob., 6. marec 2021
Najina skodelica

Najina skodelica

Uršula Skornšek

Marec je mesec, ki ima še posebej rad dekleta, ta pa imajo rade klepete ob skodelicah, polnih raznovrstnih toplih napitkov. Velika in majhna dekleta, ki bodo velika šele postala, prvo marčevsko soboto vabimo na brezplačno individualno ustvarjalno delavnico, na kateri boste ob strokovni pomoči akademske slikarke Uršule Skornšek iz gline izdelale skodelico. Zaradi varnostnih ukrepov na delavnico vabimo par mama – hči (lahko tudi dve, par mama – sin, babica – vnukinja/vnuk; pogoj je skupno gospodinjstvo). Prijave zbiramo na info@festival-velenje.si, ob prijavi dopišite tudi uro, ki bi vam najbolj ustrezala (9.00, 10.30 ali 12.00).


Več o dogodku
Razstave čet., 18. marec 2021, ob 19:00
Vodenje ob odprtju razstave oblikovalke Tanje Pak

Vodenje ob odprtju razstave oblikovalke Tanje Pak

Galerija Velenje

Tanja Pak je oblikovalka in profesorica na ALUO v Ljubljani, ki kot oblikovalka stekla odkriva nove možnosti v tem subtilnem materialu. Poglablja se v občutenja notranjega sveta. Na razstavi v Galeriji Velenje bo predstavila nekaj instalacij in eksponatov v novi projektni postavitvi. Ker je število obiskovalcev omejeno, vas vljudno prosimo, da se prijavite na elektronski naslov: info@galerijavelenje.si. Vodstvo bo potekalo v skupini z največ desetimi udeleženci in ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Razstava bo ob upoštevanju vseh aktualnih omejitev na ogled do 8. maja 2021 v običajnem odpiralnem času galerije.

Foto: Jaka Babnik


Več o dogodku
Predstavitev od tor., 23. marec 2021 do čet., 25. februar 2021
Naprej v preteklost: Slovenija skozi oči slikarjev

Naprej v preteklost: Slovenija skozi oči slikarjev

Galerija Velenje

Krajinsko slikarstvo je v zavesti slovenskega slikarstva globoko zasidrano. Skozi upodobljena dela lahko vzporedno opazujemo razvoj slovenskega prostora skozi zgodovino. Na naših spletnih platformah bomo predstavili dve deli iz naše depojske zakladnice in zgodbe, ki se skrivajo za njimi.


Več o dogodku
Ogled čet., 25. marec 2021
Razstava likovnega ustvarjanja otrok ob materinskem dnevu: Ko se mama na ogled postavi

Razstava likovnega ustvarjanja otrok ob materinskem dnevu: Ko se mama na ogled postavi

Festival Velenje, Galerija Velenje

Mame so najlepše, ko zasijejo v otroških očeh. Da bi se na njihove podobe ohranil najbolj iskren spomin, smo otroke povabili, da svoje mame skozi umetniške portrete predstavijo tudi nam. Mamo so lahko ustvarili v različnih likovnih tehnikah, male umetnike pa smo spodbudili, da poleg zunanjih potez poudarijo tudi čudovite osebnostne lastnosti njihovih mam. Prispela dela bodo na ogled ob materinskem dnevu na različnih lokacijah po našem mestu in na spletnih platformah Galerije Velenje in Festivala Velenje. 


Več o dogodku
Delavnice sre., 31. marec 2021, ob 17:00
Pobarvano steklo

Pobarvano steklo

Galerija Velenje

Steklo je naraven material, ki lahko prevzame na tisoče oblik. V vsakdanjem življenju smo obdani s kopico steklenih uporabnih predmetov. Eden najbolj pogostih je navadna steklena posoda za pitje – kozarec. Pridite in v ustvarjalni družbi okrasite kozarec z barvami za steklo.

Posamezne delavnice se lahko udeleži največ 9 obiskovalcev.

Obvezne prijave na: info@galerijavelenje.si.


Več o dogodku
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!