Napovednik

Ogled tor., 4. oktober 2022, ob 10:00
Vodstvo za skupine iz vrtca

Vodstvo za skupine iz vrtca

Galerija Velenje

Torek, 4. oktober 2022, ob 10.00 in 11.00 uri, ter

četrtek, 6. oktober 2022, ob 10.00 in 11.00 uri.

V Galeriji Velenje je na ogled pregledna razstava ilustracij Marjana Mančka, ki se javnosti predstavlja z ilustracijami, risankami in stripi. Marjan Manček je zelo plodovit slovenski ilustrator, karikaturist in filmski animator, ki je za svoje delo prejel številna slovenska in mednarodna priznanja ter nagrade.

Ob razstavi smo za vas v pripravili brezplačna interaktivna vodenja, sestavljanje puzlov z junaki iz slikanic, iskanje napak, bralni kotiček, pozdravil pa vas bo tudi kultni lik Radovedni Taček. V atriju Galerije lahko prisluhnete pravljici Mojca Pokrajculja. 

Prijave na tel. številko: 03/828 00 10 ali po elektronski pošti na  info@galerijavelenje.si.

 

 


Več o dogodku
Razstave čet., 13. oktober 2022, ob 19:00
Kristina Rutar, Ritual sence / Ritual I, II, III, IV

Kristina Rutar, Ritual sence / Ritual I, II, III, IV

Galerija Velenje

Kristina Rutar (1989, Tolmin) je leta 2013 diplomirala na Pedagoški fakulteti, Univerza v Ljubljani, na področju keramike. Leta 2015 je na Akademia Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta v Vroclavu, Poljska, zaključila podiplomski program Interdisciplinarna grafika. Rutarjeva ustvarja na področju kiparstva in keramike, kjer se osredotoča na preizpraševanje tradicije izbranega medija in tehnike. S pomočjo lončarskega vrtenja išče meje med uporabnim in neuporabnim objektom, kar rezultira v dinamičnih in dihotomičnih skulpturah. S svojimi deli se udejstvuje tako na skupinskih, kot tudi samostojnih razstavah, doma in v tujini. Za svoje delo je prejela priznanja in nagrade, dela so uvrščena tudi v javne in zasebne zbirke. Živi in ustvarja v Ljubljani, kjer kot docentka predava na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, na smeri Unikatno oblikovanje, za področje keramike. Je članica ZDSLU (DLUSP, DLUL in DLUK).

Razstava bo na ogled do 26. novembra 2022.


Več o dogodku
Predstavitev sre., 19. oktober 2022, ob 19:00
Love, instantly! je kič delo Neže Jamnikar.

Love, instantly! je kič delo Neže Jamnikar.

Galerija Velenje

Filmska projekcija.

Eksperimentalno-gibalni film, ki raziskuje fenomen kiča – njegovo estetiko, kot tudi njegovo kompleksno adaptacijo v družbeno-politične in religiozne sfere

Neža Jamnikar je gibalna umetnica, ki trenutno deluje in živi na Novi Zelandiji. Diplomantka Akademije za ples Ljubljana, smer ples/koreografija ter magistra Sodobne plesne umetnosti z 'Irish World Academy of Music and Dance', Univerze v Limericku (Irska).

V središču njenega kreativnega opusa so predvsem interdisciplinarna sodelovanja, katerih idejni fokus v zadnjih letih izhaja predvsem iz socio-politični sfer ter psiholoških fenomenov in stanj.


Več o dogodku
Delavnice tor., 25. oktober 2022, ob 17:00
Pobarvane buče

Pobarvane buče

Galerija Velenje

Delavnica za otroke in mladino.

Jesen nas s svojo pestro paleto barv ves čas vabi k ustvarjanju z naravnimi materiali. Vabljeni na zabavno ustvarjanje z bučami, ki jih lahko domiselno postavite pred prag svoje hiše ali iz njih izdelate okrasek.

Prijave na: info@galerijavelenje.si, število mest je omejeno.


Več o dogodku
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!