Napovednik

Razstave tor., 18. maj 2021, ob 10:00
Mednarodni dan muzejev - od 10.00 do 16.00

Mednarodni dan muzejev - od 10.00 do 16.00

Galerija Velenje

Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi  je tema letošnjega mednarodnega muzejskega dne. V torek, 18. maja, bodo po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležili mednarodni muzejski dan s prostim vstopom in obilico raznovrstnih dogodkov.

 

Razstava v nastajanju kot pouk in postavitev. V Galeriji Velenje lahko ta dan obiskovalci prisostvujejo postavitvi dveh prihodnjih razstav in tako pokukajo v zakulisje dela v galeriji. Postavljali bodo razstavo Inventura 21 (razstava dijakov Umetniške gimnazije Velenje - likovne smeri) in razstavo grafik Katarine Aman.

 

Moje novo delo, Nataša Tajnik Stupar

Moje novo delo je nov projekt Galerije Velenje, v katerem vizualni ustvarjalci predstavljajo nastajanje svojih del. S tem sledijo konceptu, da bi s svojim najnovejšim delom kar najbolj nagovorili tiste, ki sta jim umetnost in kultura blizu ali pa jim bosta zaradi tega postali. Tokrat se bo predstavila akademska slikarka Nataša Tajnik Stupar.

Njeno novo delo bo na ogled v Galeriji Velenje, projekt pa boste lahko spremljali tudi na spletnih platformah galerije.

 

Publikacije Galerije Velenje po polovični ceni

Galerija Velenje je v času svojega delovanja izdala vrsto publikacij, kot so monografije umetnikov in katalogi razstav. Vse galerijske publikacije lahko 18. maja kupite po polovični ceni.  

 

Predstavitveni plakat - spletne platforme Galerije Velenje

 

Vstop prost.


Več o dogodku
Razstave čet., 20. maj 2021, ob 19:00
Inventura 21 in Katarina Aman, Velenjski biseri - odprtje dveh razstav

Inventura 21 in Katarina Aman, Velenjski biseri - odprtje dveh razstav

Galerija Velenje

V Galeriji Velenje bodo odprli dve razstavi, in sicer v spodnjem nadstropju tradicionalno razstavo likovnih del, ki so jih v tem nenavadnem šolskem letu ustvarili dijaki Umetniške gimnazije Velenje - likovne smeri z naslovom INVENTURA 21, v zgornjem nadstropju pa razstavo grafičarke Katarine Aman, bivše dijakinje Gimnazije Velenje, ki je svoje ustvarjanje zelo povezala z arhitekturo Velenja in njegove okolice.

Razstavi bosta na ogled do 12. junija 2019.

Vstop prost.


Več o dogodku
Delavnice čet., 27. maj 2021, ob 18:00
Mala grafika - ustvarjalna delavnica za odrasle

Mala grafika - ustvarjalna delavnica za odrasle

Galerija Velenje

Grafika kot ena od vej likovne umetnosti predstavlja široko področje odtiskovanja. V sklopu delavnice boste spoznali dela aktualne razstave Katarine Aman in se tudi sami preizkusili v vlogi grafičarja. Vsak udeleženec si bo izdelal svoj mali linorez.  

Ker je število obiskovalcev omejeno, vas prosimo, da se prijavite na elektronski naslov: info@galerijavelenje.si.


Več o dogodku
Naročite se na naše e-novice!
Z e-novicami boste vedno na tekočem z dogajanjem v Galeriji Velenje!